Sådan laver du juleindpakning, som kunderne vil elske

Forventet læsetid: 7 minutter

Juletiden er nok en af de travleste sæsoner for ejere af mindre virksomheder. Og selvom det til tider kan være udfordrende, udgør denne tid på året en unik mulighed for at opbygge kunderelationer, som varer ved længe efter alle (omsider) bliver trætte af at drikke gløgg og spise pebernødder.

Men hvordan kan du glæde dine kunder i den søde juletid og gøre dem til loyale følgere? Lav et indpakningsdesign, der er så flot, at de vil sætte lige så stor pris på det som på selve købet.

Heldigvis er der mange måder at levere en god unboxing-oplevelse på uden at skulle bruge en masse penge eller investere i helt ny juleindpakning. Fra årstidens naturpynt til kreative farver – du kan sprede julestemning på uendeligt mange måder.

Første punkt: Tag en overordnet beslutning om, hvordan din juleindpakning skal se ud.

Før vi begynder at dele idéer til indpakning af dine juleindkøb, er her et praktisk råd, som kan hjælpe dig med at spare penge og opnå et professionelt – men festligt! – look: Bestem dig for det overordnede æstetiske udtryk, og hold dig til det. Det er nemt at komme til at overdrive mellem bunker af silkebånd og glitrende gavepapir og ende med at ville have det hele. Men når du har valgt et look, der matcher din virksomheds personlighed – uanset om det er rustikt eller glamourøst – bliver det meget nemmere at komme i mål med smuk, kreativ indpakning.

Så lad os se på et par enkle og prisvenlige idéer til juleindpakning, som vil få kunderne til at vende tilbage (og få dem til at dele de fine pakker på Instagram).

 1. Prøv noget nyt gavepapir.
 2. Pynt det med bånd og snor.
 3. Dekorer det med tegninger.
 4. Tilføj grønne detaljer med kviste, blomster og krydderurter.
 5. Klistermærker er altid en god idé!
 6. Sælg med juleetiketter og manillamærker.
 7. Pep pakkerne op med specialdesignet tape og returetiketter.
 8. Giv den hele armen med brandede æsker og forsendelsesposer.
 9. Hold det enkelt og praktisk med specialdesignede papirposer.
 10. Tilføj et postkort som en fin gestus.

1. Prøv noget nyt gavepapir.

Den mest enkle og prisvenlige måde at få din indpakning til at skille sig ud på er med gavepapir. Vælg et mønster eller en farve, du ikke normalt bruger – så vil dine pakker med det samme føles som noget ekstra særligt.  Du behøver ikke engang at gå den traditionelle vej med grøn og rød, hvis det ikke matcher din generelle branding. Alternative valgmuligheder, som føles lige så festlige, kunne være et elegant look helt i hvid eller et metallisk finish, legesyge polkaprikker eller flot stylet kraftpapir. Hvis du vælger papir i en mere neutral farve eller med et mere neutralt mønster, vil du også kunne bruge det, der bliver til overs, på et andet tidspunkt. 

2. Pynt det med bånd og snor.

Medmindre du er Pinterest-dygtig til at folde papir, er det nok en god idé at pynte dit gavepapir med et par dekorative detaljer. Her kommer bånd og snor ind i billedet. Prisvenligt, klassisk, smukt *og* alsidigt. 

Her er et par farvekombinationer, som føles særligt festlige:

 • Bredt satinbånd i en klar farve på enkelt kraftpapir. – Alle farver passer godt til kraftpapir. Dybe røde nuancer ser særligt festlige ud, imens elegant sort giver din pakke et ekstra luksuriøst look.
 • Rød og hvid snor på kraftpapir eller enkelt hvidt papir. Det skaber et beroligende minimalistisk, men klassisk look, som ikke ser tilfældigt ud.
 • Sort eller sølvfarvet bånd på enkelt hvidt papir. Du går ikke fejl med denne tidsløse farvekombination.

3. Dekorer din indpakning med tegninger.

Vi ved, hvad du tænker – det har ingen da tid til! Men læs alligevel videre. Hvis du har et begrænset budget og er villig til at være lidt kreativ, kan du overveje at tegne en unik tegning på alle de pakker, du pakker ind. Det eneste, du skal bruge, er kraftpapir og en tusch … og tegningerne behøver slet ikke at være indviklede eller tidskrævende. De kunder, som kan lide at shoppe i små butikker, sætter stor pris på dette gør-det-selv-element i oplevelsen.

Her er et par idéer, som er enkle at få til at lykkes og som med garanti vil imponere:

 • Snefnug. Du kan tilføje så mange detaljer, du vil, men selv enkle, uregelmæssige cirkler i forskellige størrelser vil give det helt rigtige resultat. De gør endnu større indtryk, hvis du tegner dem på sort kraftpapir, så kontrasten er større.
 • Sløjfer, kranse eller julepynt. Tegn dem, så det ligner, at de “hænger” fra toppen af pakken!
 • Vintertræer. Det lyder måske indviklet, men hvis du kan tegne lige linjer, kan du få det til at fungere.
 • En enkel snemand. Med valgfri gulerodsnæse.
 • Et kort, håndskrevet budskab. Slip kreativiteten løs med en vittighed eller en julegåde.
 • Slikstokke. Find den røde tusch frem, så julestemningen rigtigt kan sprede sig.

4. Tilføj grønne detaljer med kviste, blomster og krydderurter.

Her er endnu en billig måde at skabe smuk indpakning på, så man ikke er i tvivl om, at julen er på vej. Gå en tur i haven eller den nærmeste park eller skov, og klip lidt vintergrønt – enebær, cypres, fyr, buksbom, kristtorn … eller hvad du nu kan finde. Selv en kvist rosmarin er et godt valg – den dufter kraftigt og holder sig frisk længere end de fleste planter.

Du kan holde det enkelt og bare sætte en kvist under båndet eller snoren, eller du kan kombinere den med andre dekorative elementer – som f.eks. bittesmå julekugler, bjælder eller grankogler. Hvis du føler dig ekstra kreativ, kan du lave et juletræ ud af en kvist, der ligner et træ (cypres eller enebær er perfekt), og tegne en stjerne i toppen.

5. Klistermærker er altid en god idé!

Klistermærker hører til blandt de mest alsidige elementer i dine markedsføringsmaterialer … du kan tilføje dem stort set hvor som helst og øjeblikkeligt opgradere den visuelle oplevelse. Og juleklistermærker kan selvfølgelig det samme. Brug dem til at forsegle små papirposer, silkepapir eller konvolutter, til at klæbe kristtorn fast på dine gaveæsker eller som et overraskelseselement indeni pakken. (Enkeltvise klistermærker er smarte!)

Jule- og nytårsklistermærker er fantastiske, fordi du kan bruge dem til at julepynte dine produkter på en billig måde og samtidig sørge for, at dit brand bliver vist frem.  Og hvis du leder efter en løsning, der også kan bruges efter jul, kan du opgradere det standarddesign, du bruger til klistermærker, med en særlig finish som f.eks. guld- eller sølvfarvet folie. Det giver dine pakker en festlig detalje, og de passer også til andre særlige lejligheder. 

6. Sælg med juleetiketter og manillamærker.

Hvis du leder efter idéer til produktetiketter, er klistermærker altid et godt valg. Men du kan gøre lidt ekstra ud af det med juleinspirerede manillamærker. Hvis du har en fysisk butik, kan de to ting på én gang – du kan bruge dem som produktmærkater i butikken og som en brandet detalje på din indpakning. Du kan endda designe dem som til-og-fra-kort, hvor dine kunder selv kan tilføje navnene.

7. Pep pakkerne op med specialdesignet tape og returetiketter.

Hvis du sender ordrer med posten, er brandede forsendelsesmaterialer et must. Ydersiden af pakken er det første, dine kunder ser, så udnyt muligheden til at imponere dem fra første blik. Der er ingen grund til at overdrive og købe en stak juleinspirerede æsker, hvis det ikke passer ind i dit budget. Adresseetiketter med gennemtænkt design og brandet pakketape kan gøre din hverdagsemballage klar til julen. Det fine sidder ofte i detaljerne.

Tip fra VistaPrint

Hvis du vil have en miljøvenligere løsning, kan du prøve vandaktiveret papirbånd. Det trykkes på genanvendeligt kraftpapir og forstærkes, så det beskytter din pakke mod at blive åbnet af uvedkommende.

8. Giv den hele armen med brandede æsker og forsendelsesposer.

Hvis du gerne vil gå hele vejen og skabe en unik unboxing-oplevelse, så er personligt tilpassede æsker med låg det helt rigtige valg. Vær kreativ, og kræs om alle detaljerne – strategisk placeret tekst og andre designelementer guider din kunde under unboxing-oplevelsen. Du kan f.eks. holde det enkelt, men fristende på ydersiden, og derefter overraske dem med et farverigt juleinspireret mønster, når de åbner æsken. Bonuspoints, hvis du også lægger silkepapir, træuld, et par sjove klistermærker eller et personligt tilpasset takkekort i æsken.

Hvis du sender mindre ting, er specialdesignede forsendelsesposer et budgetvenligt alternativ, som stadig kan være elegant og festligt. Brug et iøjnefaldende design på ydersiden, og overrask kunderne ved at lægge en kupon eller en lille gratis ting i pakken som tak for handlen.

9. Hold det enkelt og praktisk med specialdesignede papirposer.

Ikke alle idéer til juleindpakning behøver være vilde og voldsomme (og involvere tegnefærdigheder). Du kan helt sikkert holde det enkelt og stadig imponere. Som f.eks. ved at opgradere dine standardpapirposer med et festligt design. Enkelt hvidt eller brunt kraftpapir passer til alle farvekombinationer, og du kan derudover tilføje lidt pynt som f.eks. et klistermærke, noget bånd eller snor, manillamærker eller endda et lille stykke julepynt.

Tip fra VistaPrint

Et miljøvenligere alternativ er genanvendelige muleposer. Brug dem som en særlig gave til de mest loyale kunder eller til ekstraordinært store køb. Giv dem et flot design, så dine kunder får lyst til at have dem med overalt – og fremvise dit logo undervejs.

10. Tilføj et postkort som en fin gestus.

Gennemtænkte takkekort er blevet en fast del af shoppingoplevelsen hos mindre virksomheder, også uden for julesæsonen. Ejere af mindre virksomheder er virkelig glade for hvert eneste køb, og kunderne vil gerne have at vide, at de er værdsatte.

Så gør noget helt særligt til jul. En håndskrevet note er en sikker vinder, men hvis du ikke har så meget tid, kan du sætte en trykt besked på et postkort og bare skrive modtagerens navn øverst. De vil elske den personlige detalje.

Du kan også få din note til at sætte sig fast i deres hukommelse ved at skrive et sjovt eller rørende budskab, inkludere et særtilbud, der inspirerer dem til at vende tilbage, eller give noten et design, der er så flot, at de får lyst til at hænge den op (så din virksomhed bliver husket!).