Skab en tiltrækkende restaurantterrasse

Forventet læsetid: 3 minutter

Det er tid til at flytte restauranten udendørs … eller, hvis du allerede tilbød udendørsservering sidste år, det er tid til at genåbne og opgradere.

Udendørsservering bør være mere end blot at stille nogle borde og stole op på det tilstødende fortorv. Udnyt muligheden for at forvandle dit spisested til en udendørs spisedestination – alt, du behøver, er de rette produkter til udendørs spisning. Begynd med iøjnefaldende skiltning, tilføj så nogle særlige retter på menukortet og gør det hele ekstra tiltrækkende.

1. Udendørsbannere

Vinylbannere kan hjælpe med at dekorere og afgrænse dit udendørs serveringsområde. Sæt nogle få stykker op for at skabe en brand-afgrænsning af dit serveringsområde, eller placer et ved indgangen for at tiltrække kunder fra den anden side af vejen. Sørg for, at du designer hvert banner med din restaurants farver og logo.

2. Plakater

Giv kunderne oplysninger om sikkerhedsforanstaltninger, særlige retter på menukortet eller kommende arrangementer med noget meget synligt … som en plakat. Hvis du beskriver sikkerhedsforanstaltninger, bør du vælge letforståelige billeder i opmærksomhedsskabende farver samt kortfattet tekst. Hvis du reklamerer for noget underholdende som et arrangement eller tilbud på drinks, bør du inkludere billeder af dine mest farverige retter og Instagram-værdige cocktails. Husk altid at sætte dit logo på alle plakatdesign.

3. Klistermærker på ark

I tillæg til at brande emballage til takeaway kan klistermærker på ark også bruges til at tage imod berøringsfri betaling eller vise digitale menukort … tilføj blot en QR-kode, og sæt klistermærkerne på bordene til nem scanning. QR-koder har gjort lidt af et comeback, især i restauranter – og med et digitalt menukort, kan du også lave opdateringer hurtigt og nemt. Desuden behøver du ikke at bruge tid på at afspritte menukort mellem hver kunde.

Tip fra Vistaprint

Du behøver ikke at bekymre dig om knuste glas. Server i stedet drikkevarer i krus af genbrugspap, der er brandet med et klistermærke med logo eller stemplet med et sjovt slogan.

Sådan gør du oplevelsen ekstra mindeværdig:

Få lavet et brugervenligt system til bordbestilling eller et ventelistesystem.

Dine kunders oplevelse med udendørsserveringen skal forløbe uden problemer og stress. Et bordbestillingssystem eller en funktionel venteliste er en god måde at strømline reservationer og skære ned på ventetider. Lad kunderne selv stå for at reservere bord online via din hjemmeside eller en platform hos en tredjepart. Og hvis kunderne ønsker at komme ind fra gaden, skal det også være nemt. Giv dem en realistisk forventet ventetid, og inviter dem til at købe en drink i baren, imens de venter (hvis der er plads, og der ikke er regler mod dette). Tilbyd at sende dem en sms, når deres bord er klart, så de kan gå en tur i området, imens de venter.

Skab en udendørsvenlig menu.

Gør din udendørsservering nemmere ved at skabe en begrænset menu – du gør det nemmere for tjenere og køkken, hvis du reducerer udbuddet. Du kan også spekulere i at servere retter og drikkevarer, der er lettere at bære og spise, når man sidder udendørs. (En travl terrasse er sikkert ikke det bedste sted at stå og tilberede mongolian barbecue eller servere store cocktails med ild.) Hold det simpelt, og lad kunderne nyde den udendørsoplevelse, du har arbejdet på at skabe.

Byd på spændende arrangementer og begivenheder.

Lav din terrasse om til et eftertragtet spisested med specialarrangementer og tilbud, der kun fås udendørs. Her er nogle ideer til inspiration:

 • Hyr en lokal musiker eller et band til at spille en (eller flere) aftener om ugen.
 • Tiltræk kunder med en hundevenlig happy hour eller single-aften.
 • Arranger søndagsbrunch med et nyt tema hver uge: Hawaii, sport, hollywood, 80’erne … du har nok fanget ideen.
 • Træk kunder til på stille aftener med specialtilbud og events såsom paraply-drink-tirsdag.

Skab en behagelig atmosfære.

Dit udendørs spiseområde skal være en forlængelse af dit indendørs spiselokale, særligt hvad angår atmosfæren. Brug plantekasser til at indramme dit område med, og dekorer med friske blomster og stearinlys, så gæsterne glemmer, at de sidder på et fortorv eller ved en trafikeret vej.

En af de sværeste ting ved at drive et udendørs spisested er vejret … så gør dit bedste for at sikre, at du er forberedt på det hele. Sørg for at vejrsikre din terrasse med alt fra varmelamper til markiser, så kunderne føler sig veltilpasse.

Alt det du skal bruge til den udendørs spiseoplevelse:

 1. Udendørsbannere
 2. Plakater
 3. Klistermærker på ark
 4. Et system til bordbestilling
 5. En udendørsvenlig menu
 6. Ugentlige tilbud
 7. En eventkalender
 8. Et tiltalende terrasseområde