Billeder til julekort: 8 kreative idéer

Forventet læsetid: 5 minutter

Julen er lige om hjørnet. Og hvis en del af din families traditioner er at sende julekort, er det tid til at begynde at tænke over, hvilket billede du vil bruge i år. Du kan selvfølgelig altid bruge et billede, du allerede har, eller et ikke-opstillet billede fra sommerferien. Men et julebillede kan virkelig gøre dit julekort til noget helt særligt – og gøre dem endnu sjovere og festlige for familie og venner, når de får dem i posten.

Så hvilken slags billede skal du tage til dette års julekort? Fra sjove juleinspirerede idéer til romantiske øjeblikke – få inspiration med disse idéer til billeder til julekort.

 1. Koordiner jeres juletøj.
 2. Stjæl et kys under misteltenen.
 3. Lav dit eget vinterlandskab.
 4. Posér som din yndlingsjulefigur.
 5. Tag et billede af din yndlingsjuleaktivitet.
 6. Genskab et gammelt julebillede.
 7. Fejr det nye år.
 8. Fortæl en nyhed.

1. Hop i matchende julepyjamas til hele familien.

Når du sender et julekort, skal din familie selvfølgelig tage sig ud fra sin bedste side. Og her kan I f.eks. bruge festlige, koordinerede outfits. I kan vælge helt ens tøj, holde jer til en bestemt farvepalet, tage jeres bedste julesweatre på eller hygge jer i matchende julepyjamas.

Eller gå hele vejen med specialdesignet juletøj. Lav matchende t-shirts, sweatshirts eller huer, som hele familien kan iklæde sig på jeres juleportræt. Måske t-shirts, der skaber minder om jeres seneste ferie (#FamilienJensenIParadis), eller huer broderet med hver enkelt familiemedlems juleinspirerede alter ego (Pyrus, julemanden, verdens bedste gaveindpakker).

2. Giv et kys under misteltenen.

Det bliver ikke jul uden kys under misteltenen. Så hvorfor ikke lavet det søde (og ikoniske) juleøjeblik til dit kort? Det er så let at stille op … det eneste, du har brug for, er en lille dusk mistelten, din partner og et kamera. Eller du kan gøre julebilledet endnu sjovere ved at have dit kæledyr med – der er intet som et hundekys fuld af savl til jul.

3. Lav dit eget vinterlandskab.

For mange mennesker er jul lig med sne, bjældeklang og eventyrland overalt. I år kan du overveje at inkorporere det tema i billederne til dit julekort. Hvis du bor et sted, der minder om et rigtigt eventyrland, så pak kameraet, gå udenfor, og se efter muligheder for at tage nogle klassiske juleagtige billeder med familien. Forestil dig at kælke ned af en snedækket bakke, fælde et juletræ eller nyde varm kakao rundt om et bål. Hvis dine omgivelser *ikke* er dækket af sne, kan du lave dit eget vinterlandskab med lidt kunstig sne, lyskæder, et pyntet juletræ og andre juleinspirerede remedier.

4. Posér som din yndlingsjulefigur.

Julen er fuld af masser af ikoniske, uforglemmelige figurer, så overvej at bruge de figurer som inspiration til dit billede. Det er helt sikkert en sjov idé til julebilledet at klæde hele familien ud som jeres yndlingsjulefigurer. Børnene kan klæde sig ud som julenisser, forældrene kan tage et jule- eller snemandskostume på … du kan endda sætte et gevir på din hund, så den kan være Rudolf!

5. Tag et billede af din yndlingsjuleaktivitet.

Hvad er den første aktivitet, du tænker på, når du tænker på julen? Er det at bage julesmåkager? Pakke gaver ind? Danse rundt i stuen til dine yndlingsjulesange? Uanset hvad din yndlingsaktivitet i julen er, så brug den som motiv til dit julekort! Og du skal ikke være bange for at bruge et ikke-opstillet billede til årets julekort … alle modtagere vil elske det autentiske udtryk.

6. Genskab et gammelt julebillede.

Hvis du har et yndlingsbillede fra en tidligere juletid, kunne det være en sjov idé at genskabe det til dit julekort. Måske har du et yndlingsbillede fra en juleaften, da du var barn. Genskab det som voksen, og brug et julekort i kollagestil til at vise begge billeder side om side. Fik du din hund i julegave for nogle år siden – og har du et billede af din hvalp med en sløjfe på halsbåndet i en kasse med gavepapir på? Tag det samme billede af din nu voksne hund, og brug det som omdrejningspunkt til dit kortdesign.

7. Fejr det nye år.

Julesæsonen kulminerer med fejringen af nytårsaften. Og selv om nytårsaften ikke nødvendigvis er det mest almindelige tema til et julekort, kan det være sjovt at lave noget anderledes som at tage et 2023-inspireret billede til dit kort. Prøv at pynte op til nytår, og tag et billede af det – I kan iføre jer nytårspynt som 2023-solbriller eller -hatte eller tage det flotte nytårstøj på og stille jer foran et banner med et glas bobler. Husk at have det sjovt med det!

Tip fra VistaPrint

Hvis du har udskudt at bestille dine julekort (det forstår vi godt, huskelisten til julen kan virke uendeligt langt!), kan du i stedet skrive ‘Godt nytår!’ for at give dig selv et par ekstra dage.

8. Fortæl en nyhed.

Du bruger allerede energi på at tage billeder til dine julekort … så hvorfor ikke også bruge dit billede til at dele en nyhed? Tilføj et skilt med bogstaver, en plakat eller et banner til dit julebillede for at fortælle alle på adresselisten, at du er blevet gift, venter en baby i det nye år, har købt et nyt hjem eller fået et nyt kæledyr.

Sådan vælger du det bedste billede til dit julekort

Disse idéer til billeder er et godt udgangspunkt til at beslutte, hvilken slags billede du vil tage til dit julekort. Men når du har valgt et tema og taget dine billeder, hvordan vælger du så det rette billede (eller to), der skal på dette års julekort? Følg disse trin, imens du designer dit helt perfekte julekort.

 • Saml alle dine billeder. Du kan ikke vælge det rette billede til dit julekort, hvis du ikke har alle billederne foran dig. Før du begynder at indsnævre dine valgmuligheder, skal du sørge for at have hele samlingen af billeder arrangeret og klar til gennemgang.
 • Frasorter de mindre-end-perfekte billeder. Der er meget, der kan gå galt med billeder. Billedet kan for eksempel være sløret, eller et af dine familiemedlemmer har måske lukkede øjne. Se dine billeder igennem, og tag de billeder væk, der har åbenlyse problemer.
 • Indsnævr feltet til de billeder, der får dig til at smile. Julekort handler om at sprede glæde i juletiden, så du vil gerne have familie og venner til at smile, når de åbner dit kort. Husk på det, når du kigger dine billeder igennem og vælger et til dit julekort.
 • Overvej layoutet på dit julekort. Det er vigtigt at overveje kortets layout, når du vælger, hvilket billede der skal på dit julekort. Er det stående eller liggende? Er der en forside og en bagside? Du kan selvfølgelig beskære dit billede, så det passer til pladsen, men generelt er det nemmere at vælge et billede, der allerede matcher kortets layout.
 • Få din familie til at godkende billedet. Du har måske et billede, du elsker til dit julekort. Men hvis du sender kortet på familiens vegne, skal du sikre dig, at de elsker billedet lige så meget, som du gør. Før du vælger det endelige billede, skal du sikre dig, at alle dine familiemedlemmer er om bord – og hvis ikke, så bed dem om at hjælpe dig med at vælge et bedre alternativ.