Vi talte med Tristan LeBreton, kreativ direktør hos 99designs fra Vistaprint, for at få tips til at ramme det rigtige look til dit yogastudie. Her kan du læse hans designtips og nogle af vores råd om at markedsføre din lille virksomhed.
Skal du åbne et yogastudie? Udover at finde lokaler, købe udstyr og ansætte instruktører skal du også overveje, hvordan du vil markedsføre dit studie. Dit logo er et af de vigtigste aktiver, du kan lave til din lille virksomhed – det repræsenterer, hvem du er, og hvad du står for.
Og når du har et perfekt afbalanceret logo, kan du bruge det til at markedsføre din virksomhed med. Dit logo være fleksibelt nok til at fungere på alt fra skiltning til digital kommunikation, og det skal promovere dit studie online og i virkeligheden.
Hvilke farver afspejler dit studies energi?
Tristan siger, at psykologien i farver er kompleks… så du bør sørge for, at de afspejler dit brand og dine ydelser helt præcist. Selvom der ikke er nogen faste regler for farvevalg til branding af yoga, bør du sørge for at vælge farver, der afspejler din virksomhed præcist. Din farvepalette sender et vist budskab om dit studie, så overvej, hvilke dyder, du gerne vil vise frem. “Farver lader [forbrugeren] mentalt kategorisere brands og identificere dem, de genkender sig mest i,” siger Tristan.
“Hvis dit yogastudie promoverer en dynamisk, sund og positiv livsstil, så overvej at designe dit logo med levende opmuntrende farver (fx gul, orange eller pink) for at lade dine medlemmer vide, at de kommer til et sted med frisk og positiv energi,” tilføjer Tristan. Eller hvis dit studie fokuserer på afslapning eller åndedrætsterapi, så vælg mere beroligende farver som lilla, grøn og blå.
Designet af Polly_
Designet af Flavia2767
Tip fra Vistaprint
Når du har lagt dig fast på en farvepalette, så brug den konsekvent i hele din markedsføring. Brug de samme farver, uanset om det er til et ikon til sociale medier eller et udendørsbanner.
Skrifttyper fortæller noget – hvad siger din om dit studie?
Retter dit yogastudie sig mod børn, eller er gravide dit speciale? Fokuserer du på en særlig type yoga, såsom bikram eller hot yoga? De forskellige skrifttyper giver dit logo forskellige stemmer og personligheder, så vælg en type, der sender det rigtige budskab om dit brand og dine ydelser. “Skrifttyper fortæller noget ligesom farver. Inden kunderne overhovedet har læst ordene i dit logo, har skrifttypen kommunikeret noget til dem,” bemærker Tristan.
“Skal dit logo repræsentere et brand, der er tilgængeligt og nede på jorden?” Det kan en håndskrevet skrifttype hjælpe dig med at opnå. Skal dit logo være mere stilfuldt eller traditionelt? Så er en serif-skrifttype nok et bedre bud. Uanset hvad du vælger, bør du sikre dig, at skrifttypen er læsbar, tydelig og tidløs.”
Udover at repræsentere dit yogabrand bør din skrifttype være fleksibel – den skal kunne læses på alt fra dine medarbejderes T-shirts til vandflasker, man kan tage med.
Hvordan ser dit logo ud fra sted til sted?
Dit logo skal se godt ud overalt. I designprocessen bør du have for øje, hvordan dit logo overføres fra et banner i butikken til en QR-kode i klistermærkeform.
En måde, hvorpå du kan sikre dig, at dit logo har en god tilpasningsevne, er ved at holde logoet enkelt. Tristan fortæller, at mange mennesker begår den fejl at proppe for mange elementer ind i deres logo. “For at sikre dig, at dit logo er mindeværdigt og skalerbart, skal det være simpelt. Et godt logo er et, der ikke er ‘overdesignet’, men stadig indfanger essensen af dit brand, og hvad du står for.”
Men glem ikke, at dit logo skal kunne kommunikere en masse om dit yogastudie. “Selvom dit logo bør være simpelt, skal modtageren ikke stå tilbage med flere spørgsmål end svar. Målet med dit logo er at forklare, hvem du er, og hvad du laver, selv hvis det er første gang, man ser dit logo. Du kan have et fantastisk flot logo, men hvis det er for vagt, risikerer du, at kunderne går videre.”
Designet af Iris Design
Designet af sSpark
Hvordan kan dit studies logo skille sig ud?
Når du kigger på yogaloger, vil du måske bemærke, at mange af dem bruger de samme designelementer – såsom en lotusblomst, et ord på sanskrit, en cirkel eller et motiv af en, der sidder i lotusstilling.
“Der er en grund til, at de samme designelementer ofte findes i logoer for specifikke brancher,” påpeger Tristan. “Hellige geometriske figurer og bløde, jordagtige farver og teksturer er designarketyper, der er genkendelige ved første øjekast og gør det let for modtageren at se, hvad studiet kan tilbyde.”
Det er fint at have et generisk motiv i dit design, men sørg for, at dit logo ikke går i ét med mængden. “Du behøver ikke nødvendigvis holde dig helt fra populær og velkendt ikonografi – men hvis du vælger at bruge dem, så sæt dit eget præg på det, så du er sikker på, at det skiller sig ud blandt alle de andre lotusblomster.”
Har du udendørs yogatimer? Overvej et naturligt element (en gren eller en bølge fx) for at kommunikere naturlighed igennem dit logo og for at skille dig ud. Specialiserer du dig i hurtige timer? Måske kan du indarbejde et grafisk element, der repræsenterer tid eller fart i dit logo. Tilbyder du noget unikt, såsom gedeyoga? Brug et dyremotiv i dit logo. Vis, hvordan du er anderledes fra første øjekast. Så er du sikker på at skille dig ud fra de andre.
Hvor skal dit logo kunne fungere?
Når du har et logodesign, der føles godt afbalanceret, kan du begynde at promovere dit yogastudie online og offline. Annoncer din åbning (eller genåbning) ved at sende postkort til dit lokalsamfund og hænge flyers rundt i byen. Brug dit logo på alle dine profiler på sociale medier. Det giver mere ensartethed.
Når du er ved at få studiet på plads eller lave et udendørs øveområde, kan du sætte dit logo på alle dine skilte – det skal være nemt for nye kunder at finde dig. Vis dit logo, hvor end du kan, på vinduesskilte, butiksfacadebannere eller gadeskilte.
Du kan også bruge dit logo på merchandise for at skabe forventning for dine kunder og skabe opmærksomhed i dit lokalsamfund. Loyale yogier vil elske at gå med dit studies logo på kasketter, T-shirts og muleposer, og så får du ekstra mund-til-mund markedsføring ud af det.
Designet af dandt
Designet af Raveart
Om designerne
Alle logoerne i denne artikel er lavet af eksperterne hos 99designs fra Vistaprint. Vi er her for at hjælpe som din partner i en verden i konstant forandring – besøg 99designs.com for at finde en designer og få et logo til din lille virksomhed.
Zenmind
Designet af Tom22
YogaRanger
Designet af Raveart
Puri Yoga
Designet af Polly_
Myogaia
Designet af Iris Design
Anaya
Designet af dandt
Capital Yoga
Designet af Flavia2767
Little Yogis
Designet af sSpark