8 tips til din onlinebutiksfacade

Forventet læsetid: 5 minutter

Vi snakkede med Tristan LeBreton, kreativ direktør hos 99designs fra Vista, for at få tips til at skabe en hjemmeside, der får mest muligt ud af din onlinebutiksfacade. Læs videre for at få Tristans råd, og lær, hvordan du kan lave en side, der er funktionel, appellerende og passer til dit brand.

Hjemmesider og fysiske butiksfacader har meget til fælles, selv om de findes forskellige steder og muligvis tjener forskellige formål. De kommunikerer dit brand, viser dit produktudbud, engagerer dine besøgende og bidrager til din bundlinje. På grund af disse ligheder kan de principper, der gælder for vellykket visuel merchandising i en fysisk butik, også bruges til at gøre dit websted til en succes.

Uanset om du starter en hjemmeside fra bunden eller opdaterer din nuværende, så husk, at din onlinetilstedeværelse er en repræsentation af dig – og din virksomhed. Og på samme måde som en fysisk butiksfacade bør din digitale butiksfacade og din onlinemarkedsføring gøre følgende:

  1. Udtrykke dit brand.
  2. Tiltrække nye kunder.
  3. Præsentere dit team.
  4. Vise dit produktudbud.
  5. Prioritere brugeroplevelsen.
  6. Holde det opdateret.
  7. Medtage udtalelser fra kunder.
  8. Sælge varen.

1. Udtrykke dit brand.

Dine webbrandingstrategier bør være i overensstemmelse med din trykte eller fysiske branding, hvad angår farvepalet, typografi, billeder og endda brandets udtryk. At skabe et konsistent brand på tværs af al din markedsføring er nøglen til at gøre et godt indtryk på dine kunder og opbygge troværdighed for din virksomhed.

Farver er én måde at opbygge denne konsistens og udtrykke dit brand på, forklarer Tristan. “Farver og følelser er uløseligt forbundet (der er en masse psykologi bag det!), og som følge heraf har det en enorm indflydelse på forholdet til dine kunder. Derfor er farve ikke kun et meget vigtigt element i din overordnede brandidentitet, det er et stærkt værktøj til at påvirke, hvordan folk har det med din virksomhed og de handlinger, de foretager.” Tristan anbefaler primært at bruge den dominerende farve i dit brand på din hjemmeside – som på store overskrifter, baggrunde eller billeder. Brug accentfarver mere sparsomt, til for eksempel ikoner eller knapper.

Tip fra VistaPrint

Din hjemmeside er også et godt sted at give kunder flere oplysninger om din virksomhed – du behøver ikke bekymre dig om, hvordan du får plads til dit brands historie på bagsiden af et visitkort. Lav en “Om XX”-side, der giver browsere lidt indsigt i dig og dit brand.

2. Tiltrække nye kunder.

På samme måde som bannere og skilte på fortovet skal din hjemmeside tjene som et markedsføringsværktøj og tiltrække nye kunder til din virksomhed. Og fordi din hjemmeside altid er åben og kan nå ud til flere, skal den arbejde endnu hårdere på at hjælpe nye kunder med at finde dig.

Start med at optimere din hjemmeside til søgemaskine som Google. Medtag relevante nøgleord i teksten på din hjemmeside (som ‘Frisør i Aarhus’). Dine nøgleord skal være målrettet det, du laver, og din placering, så hvis nogen søger efter en lokal frisør, dukker du op i deres søgeresultater. Arbejd disse nøgleord ind i forskellige landingssider og indholdet på din hjemmeside.

3. Prioritere brugeroplevelsen.

Ifølge Tristan er dit første onlineindtryk vigtigt. Du skal sikre dig, at potentielle kunder har lyst til at blive lidt på din hjemmeside, ved at sikre, at brugeroplevelsen kører problemfrit. “Selv om det nøjagtige indhold på hjemmesiden varierer afhængigt af din virksomhed og dit publikum, er konsekvent, klar branding og nem, brugervenlig navigering et must for en bedre kunderejse.”

Bed familie og venner om at teste din hjemmeside på deres mobiltelefoner og pc’er for at sikre, at de ser det samme som dig, og bed om feedback på onlineindkøbs- og betalingsprocessen. Tristan siger: “Browsing på mobilen tegner sig nu for en enorm del af trafikken på webbutikker … så dit webdesign skal være responsivt nok til at justere til størrelsen på den skærm, kunden bruger, så kunden stadig får den samme problemfri brand- og shoppingoplevelse, uanset hvilken enhed vedkommende bruger.”

Og bare fordi du ikke bruger flyers eller bannere på din hjemmeside, kan du stadig bruge skiltning – blot i form af en navigationsmenu. Hvert link i navigationen på din hjemmeside er som et skilt, der hænger over en del af din butik og hjælper besøgende med hurtigt at finde det, de leder efter, før de bliver modløse og går ud af døren. Sørg for, at dine navigationslinks som Kontakt, Galleri, Produkter og Om os er klare, tydelige og beskrivende.

“Det skal være tydeligt med det samme, hvem du er, og hvad du kan tilbyde, med en overbevisende opfordring til handling, der hjælper brugerne med at tage det næste skridt. Dette kan være at tilmelde sig en gratis prøveperiode eller et nyhedsbrev. For de, der bare browser, skal det være nemt at udforske og finde de oplysninger, de leder efter.”

4. Præsentere dit team.

Når kunder går ind i en butik, mødes de typisk af en venlig medarbejder. Dette hjælper med at opbygge tillid og sætter et ansigt på dit brand. Din hjemmeside kan gøre det samme.

Gør din onlinetilstedeværelse mere personlig med en side, der er dedikeret til billeder og bios af dit team. Du kan opfordre dem til at lægge blogindlæg ud eller lave et udvalg af “Medarbejderens favorit”-produkter. Dette er en god måde at vise besøgende på hjemmesiden, at der er rigtige mennesker bag dit brand – og dette vil hjælpe dig med at opbygge loyale følgere.

Tip fra VistaPrint

Gør det nemt for besøgende på hjemmesiden at kontakte dig, hvis de har brug for hjælp. Medtag en kontaktformular, eller vis dit telefonnummer, e-mailadresse og postadresse et sted på siden, der er let at finde.

5. Vise dit produktudbud.

Hvis du nogensinde har arrangeret varerne i en butik, ved du, hvor meget det kræver at organisere den. Det kan gøre en enorm forskel på den måde, folk ser tingene i din butik på, hvor tingene placeres, og hvordan de vises. Det samme gælder for digital merchandising – i stedet for at proppe alt på én side, kan du opdele produkter efter kategori, så du ikke overvælder nye besøgende. Ifølge Tristan er overfyldte hjemmesider en af de mest almindelige fejl, som ejere af små virksomheder (ved et uheld) gør. “Jo mere intuitiv, du kan gøre deres oplevelse, jo lettere vil det være for dem at finde det, de leder efter, og foretage et køb.”

Hvis du planlægger at bruge masser af produktbilleder, anbefaler Tristan, at du vælger billeder, der på autentisk vis portrætterer din brandpersonlighed og passer til din branding. “Brug en blanding af produktbilleder og billeder med rigtige mennesker, såsom dine rigtige kunder eller personale, der engagerer sig i dit produkt.”

Tristan siger, at fotos er en uundværlig del af websiden og opbygning af hjemmesiden, og de kan gøre en kæmpe forskel for din onlinebutiks succes. “Det er vigtigt, at dine billeder er af højeste kvalitet. Produktbilleder spiller en vigtig rolle i at sikre, at dine kunder føler sig trygge ved at købe dine produkter, da de ikke kan tage produktet i hænderne og opleve det visuelt. Tag billeder af dine produkter fra den bedst mulige vinkel, og hold dig langt væk fra arkivbilleder eller billeder i lav opløsning, da disse kan få din hjemmeside til at se umoderne ud og udstråle dårlig kvalitet og utroværdighed.”

Gå et trin videre, og skab en lækker stemning med smukke baggrundsbilleder og masser af fotos i høj kvalitet. Tag billeder, der repræsenterer dine produkter, men stadig passer til dit brand. Hvis du for eksempel laver stearinlys udelukkende med naturlige produkter, kan du sætte stemningen med blomsterdetaljer og naturlige teksturer. Hvis du er en serviceudbyder, kan du vise før og efter-billeder af dit arbejde.

Uanset hvad du tilbyder, skal du sørge for regelmæssigt at opdatere billederne og lagerbeholdningen, så din hjemmeside forbliver frisk og opdateret.

6. Holde det opdateret.

Når først din hjemmeside er oppe at køre, skal du ikke at foretage drastiske ændringer – disse kan forvirre eller overvælde en kunde, der tidligere var en fast onlinekunde. Men det er stadig vigtigt at holde tingene interessante.

Tristan foreslår, at du tænker på det som et traditionelt butiksvindue – der er nogle enkle ting, du kan gøre for at holde din side spændende og frisk. “Brug en ny accentfarve til at komplementere dit eksisterende farveskema, eller leg med farvegradienter for at bringe lidt ny energi til dine sider. Hvis du er bekymret over, om det passer ind, kan du prøve at koordinere denne opdatering til en bestemt årstid eller jul.

“Dynamisk indhold såsom subtile animationer, sociale feeds, videoer og nye visning af nye produkter kan også gøre underværker for at forhindre, at din butiksfacade ser umoderne ud og også give en endnu bedre fornemmelse af dit brands personlighed. Selv det at tilføje en simpel skygge bag en ensfarvet flade kan skabe et sjovt og iøjnefaldende resultat, der er perfekt til elementer som knapper, tekstfelter, ikoner og produktfunktioner.”

7. Medtag udtalelser fra kunder.

Kundeanmeldelser er afgørende for ejere af små virksomheder … og når du har indsamlet feedback fra dine kunder, kan du bruge deres udtalelser til din fordel. Du kan fordele udtalelser fra kunderne rundt på din hjemmeside eller lave en side, der hedder “Kundeudtalelser”, hvor potentielle kunder kan se, hvad de tilfredse kunder siger.

8. Sælge varen.

En af de vigtigste funktioner ved en fysisk beliggenhed er naturligvis at sælge produkter. Din hjemmeside kan gøre det samme – og den holder aldrig lukket. Din onlinebutik kan tage imod bestillinger 24 timer i døgnet, så den kan være utroligt værdifuld for din bundlinje. Sørg for, at hver af dine produkter eller tjenester har tilstrækkeligt med oplysninger. Giv kunderne alle de oplysninger, de har brug for for at foretage et køb, uanset om det er pris, tilgængelighed eller størrelse.

Tip fra VistaPrint

Tilbyder du produkter i stedet for tjenester? Du kan stadig gøre brug af din onlinebutiksfacade ved at tilbyde digitale betalingsmuligheder og gavekort.